Info Tennis Academy Tongeren

De Tongerse Tennis Academy is verantwoordelijk voor de trainingen, zowel aan de jeugd als voor de volwassenen.

Meer info kan je steeds krijgen bij

  1. de trainingscoordinator: Robby Stoffels 0495 24 64 50
  2. Verantwoordelijke KIDS tennis : Rudy Bruggen 0474 58 21 73
  3. verantwoordelijke Start To tennis : Christian Van Garsse 0475 51 65 29

REKENINGNUMMER

BNP PARIBAS Fortis  :  BE 47 0018 1806 9380

TENNISLESSEN

De winterlessen starten begin oktober en lopen tot einde maart.

De lessenreeksen voor het zomerseizoen starten begin april:

  • promotiekampen : voor alle leerlingen van de basisscholen. Inschrijven kan via de school
  • interclublessen : voor de spelers/speelsters die aan de interclub deelnemen
  • voorjaarstrainingen.
  • tenniskampen

Voor privetrainingen wendt men zich best tot Robby Stoffels. Hij zal dan een trainer aanbevelen

Historiek

In 1999 werd in de schoot van de Tongerse tennisclub de “Tongerse Tennisschool 2000” boven de doopvont gehouden.

Deze Tongerse Tennisschool stelt zich als doel het opleiden en begeleiden van de jeugd door gediplomeerde en ervaren lesgevers. Niet dat dit in het verleden niet gebeurde. Reeds sinds vele jaren kan de Tongerse jeugd in onze club terecht om te leren tennissen.En dat dit op een degelijke manier gebeurde wordt denk ik bewezen door de twee Belgische kampioenen die in onze club hun eerste tennislessen kregen.

Wellicht kent iedereen Christof Van Garsse, driemaal Belgisch kampioen bij de Heren, gerenommeerd lid van het Belgisch Daviscup team. Minder bekend, maar daarom niet minder verdienstelijk is Leonie Geukens die de Belgische titel behaalde bij de meisjes tot 12 jaar en dit nog eens overdeed bij de 14-jarigen.

Eén kampioen kan toeval zijn, weinig clubs in dit land herbergen twee Nationale kampioenen. En ook op interclub gebied behaalden we in het verleden al eens een Limburgse titel bij de jeugd.

Door het oprichten van de tennisschool laat de Tongerse tennisclub weten dat ze niet op deze lauweren wil rusten. Een club die ouder is dan 50 jaar moet niet alleen in zijn rijke verleden kijken, maar nog meer vooruitzien naar de toekomst.

En wie kan deze toekomst beter verzekeren dan de jeugd van vandaaag. Deze jongeren zullen de Tongerse tennisclub de komende 50 jaren moeten rechthouden en ondersteunen.

Dit kan alleen maar door hen nu een gedegen opleiding en programma aan te bieden en hun de kans te geven het aangeleerde kunnen in competitie te tonen, ongeacht het niveau. De jeugd moet graag komen tennissen.

Dankzij de tennishal kan de Tongerse tennisschool deze opleiding en training het ganse jaar garanderen.

Doch het is niet het veroveren van deze titels of het spelen van finales ddat ons het meest verheugt.

Velen werden reeds kampioen en we zien dus dat dit succes niet afhankelijk is van een of twee goede spelers of speelsters, maar dat anderen staan te dringen om beter te doen. Niet dat we nu op commando kampioenen afleveren, maar we trachten de basis te leggen van een sport die men praktisch gans zijn leven kan beoefenen.

Als we het over de “Tongerse tennisschool 2000” en opleiding hebben mogen we uiteraard de trainers niet vergeten. Robby Stoffels, als trainingscoördinator bijgestaan door een heel team van gediplomeerde lesgevers, is gans het jaar druk bezig om de toevloed van de jeugd in goede banen te leiden. Rudy Bruggen staat in voor het Kids Tennis en Christian Van garsse ontfermt zich met het Start To Tennis over de volwassenen

Dat het ganse trainersteam hoogstaand werk levert, wordt bewezen door de vele jongeren, zowel beginnelingen als reeds ervaren spelers en speelsters, die zich ieder jaar opnieuw aanbieden om de verschillende fore- en backhand slagen onder de knie te krijgen.

Met meer dan 200 jeugdleden is de Tongerse tennisclub immers de grootste club van Tongeren en omstreken en we willen dit nog zo een lange tijd houden.Dit kan enkel en alleen met de steun van onze leden. De eerste tennisstappen kunnen wij als club en tennisschool begeleiden, maar we kunnen de jeugd niet de stimulans geven die de ouders kunnen meegeven. Steun de jongeren in de sport die ze willen beoefenen.

Om gouden medailles te veroveren in Bejing of Rio de Janeiro, of waar de Olympische Spelen ook ooit mogen plaatshebben, moet er nu worden geinvesteerd aan de basis, in de jeugd. Zorg ervoor dat de clubs en de jeugd de middelen krijgen om zich ook op sportgebied volledig te ontwikkelen.

De “Tongerse tennisschool 2000” dankt zijn bestaan in de eerste plaats aan de mensen die 50 jaar geleden besloten  om op Plinius een paar tennisvelden aan te leggen.

Onze ambitie is ook  om de belangstelling bij de jeugd aan te wakkeren  zodat deze jonge Tongerse tennisschool binnen 50 jaar samen met de Tongerse tennisclub het 100-jarig bestaan kan vieren.

Tags: